Monday, August 8, 2011

TuleLoo Aili neljas näitus Taanimaal avatud

30. septembril 2010 avati Aili Palmi setomustrilise pitskeraamika näitus Taanis. Esimesele näitusele Eesti Suursaatkonna ruumides, Kopenhaagenis järgnes tänu suursaatkonna töötajate aktiivsele tegutsemisele veel 3 näitust. 1-20 märts sai näitust vaadata Odense Keskraamatukogus, 1-30 juuni Herfølge raamatukogus. 3. augustil avati juba neljas, pitsilise keraamika näitus Taanis, seekord Ballerupi raamatukogus. Näitus kestab augustikuu lõpuni.
Tutvustavat teksti näituste kohta leiab ka: http://www.estemb.dk/est http://www.facebook.com/estemb.copenhagen Ilmusid näitust tutvustavad artiklid

http://www.e-pages.dk/bgmonline_bb/244/15 http://www.ballerup.dk/data/876479/30850/kiglyt_jun_-aug__2011.pdf Näitustel sai vaadata pitsimustriga kaunistatud kausse, aluseid, vaase, korvanumaid jne., mis valmisid Värskas Seto Talumuuseumi puuküttega keraamikaahjus või elektriahjus. Lisaks keraamikale olid välja pandud Pelle Kalmo fotod, mis kujutasid detaile Aili Palmi teistest töödest.
Kokku on Aili 4 aata jooksul läbi viinud 11 pitsilise keraamika näitust. Neist kümnel tutvustati seto pitsi mustreid.

Käsitööesemed – rõivad ja kodukaunistused ajaga habrastuvad ja kaovad. Paigutades pitsi-/tikandimustri keraamikasse, kannab see edasi mälestust vana- ja vaarvanematest veel mitme põlvkonna vältel. Olulisest kallisesemest jääb jälg. Aili töödes kohtuvad ajalugu, tekstiil ja keraamika. Aili usub, et luues uut säilib vana, mis armas on ja hinge poeb.

Lisainfot leiab www.keraamika.gleimotore.ee

No comments:

Post a Comment