Saturday, October 2, 2010

Lisainfo tuleloolaste näitusest

Alljärgnevat infot saate lugeda ka
infoportaalist KUHU MINNA,
ja Postimehe uudistevoogudest

Käsitöönäitus Eesti Rahva Muuseumis
Eesti Rahva Muuseumi näitusemaja
Tartu Tartumaa J. Kuperjanovi 9, Tartu, 50409

Toimumisaeg: 25.09.2010 - 10.10.2010

Kell: 11:00

Alates 25. septembrist, on Eesti Rahva Muuseumi näitusemajas avatud uus näitus.
Vaatamiseks on üles seatud valik erinevas tehnikas käsitööesemeid, mille valmistajateks on käsitöömeistrid MTÜ-st TuleLoo.

Väljapanek Eesti Rahva Muuseumi näitusemaja ruumides jääb avatuks 10.oktoobrini.
Muuseum on avatud teisipäevast pühapäevani kl. 11 – 18.

MTÜ TuleLoo

PRESSITEADE

24.09.2010
Alates homsest, 25. septembrist, on Eesti Rahva Muuseumi näitusemajas (J.Kuperjanovi 9, Tartu) avatud uus näitus. Vaatamiseks on üles seatud valik erinevas tehnikas käsitööesemeid, mille valmistajateks on käsitöömeistrid MTÜ-st TuleLoo.

Ühing alustas tegevust tänavu kevadel ja kõik sellesse kuuluvad inimesed on osalenud Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia korraldatud projekti „Käsitööga tööle 2“ Tartu piirkonna koolitustel. Möödunud aasta septembrist käesoleva aasta maini koolitati käsitöömeistreid lisaks Tartule ka veel Kärdlas, Pärnus, Rakveres, Viljandis ja Võrus, kokku 70 inimest üle Eesti.
Projekti eesmärk oli aidata ette valmistada potentsiaalseid kohalikke ettevõtjaid ehk see, kuidas võiks muuta käsitööhuvi igapäevatööks, mis tegijale tulu võiks tuua. Peaaegu aasta kestnud koolitustel jagati teadmisi ettevõtlusest ja loomemajandusest, lisaks täiendati ka käsitööalaseid oskusi.
Osa näitusele jõudnud esemetest on kursuslaste lõputööd ja valminud just käsitöökoolituste käigus ning ühisõppimise tulemusel.

MTÜ TuleLoo on jätkuks lõppenud koolitusperioodile ja kannab endas soovi jätkata käsitöötraditsiooni Eestimaal.

Ühingu liikmete missioon on õppida ja õpetada erinevaid käsitöövõtteid ja tehnikaid ning jagada oma ühist käsitööarmastust võimalikult paljude inimestega, seda läbi mitmesuguste koolituste ja ühisürituste. Ka ühingu nimi on valitud nii, et see sisaldaks endas kutset loomingulisusele, mis võiks lisada värve eestimaalaste igapäevaellu.

Väljapanek Eesti Rahva Muuseumi näitusemaja ruumides jääb avatuks 10.oktoobrini. Muuseum on avatud teisipäevast pühapäevani kl. 11 – 18.

Lähem info ühingu tegemistest ja kõnealusest näitusest:

Aili Palm
Tel.: 53 428 659
ailipalm@hot.ee

Kadri Tomasson
Tel.: 51 138 06
kadri.tomasson@gmail.com

Pressiteate koostas: Meeli Pärtelpoeg

kasitoogatoole2tartu.blogspot.com/2010/04/mtu-tuleloo.html
Vaata lisaks: http://kultuuriaken.tartu

No comments:

Post a Comment