Sunday, May 2, 2010

Näitame tegudega, et mõistame ja oleme toeks

Jõudsin just tagasi reisilt Hollandisse, kus kohtusin taas Marja Korpimäkiga. Marja on hakkaja naisettevõtja Tartumaal, kes edendab maaturismi. Avatud hinge ja südamega vahva soomlanna on ära õppinud eesti keele. Ikka ja jälle on tal tahet aidata abivajajaid Eestimaal. Marja rääkis ühest südamlikust ettevõtmisest, millesse nii meie tuleloolased kui ka kõik meie blogi lugejad ja üldse kõik käsitöö tegijad saaksid oma panuse anda. Nimelt on ta algatanud heategevusliku kampaania. Ja seda vähihaigete inimeste keemiaravist põhjustatud väljalangenud juuste asendamiseks vahvate mütsidega. Mütse võiks meisterdada nii laste, naiste kui ka meeste tarvis. Ja nii suviseid kui talviseid. Miks ei võiks vähihaigusega maadlevad inimesed välja näha ilusad, värvilised ja reipad? Heade soovidega müts aitab paraneda. Selles on kindel ka Marja.

Marja Korpimäki tuli sellele ideele pärast seda, kui kuulis Oulu heategevuslikust kampaaniast, mille käigus Soome naised kudusid terve hunniku rõõmsavärvilisi mütse ning kinkisid need vähihaigusega võideldes juuksed kaotanud inimestele.

Marja Korpimäki võttis oma Eesti-kodus samuti vardad kätte, ja kui müts valmis sai, kaalus, kellele see viia. Sattus Alatskivi poodi ja nägi seal müüjat, kelle juukseid asendas pearätik.
See oli meeldetuletus, et keemiaravi ei säästa soengut mitte üheski riigis.


Marja Korpimäki otsis Tartu kaubamajas üles Liann Lõngade poe ja kõneles seal oma ideest. Äri omanik Margit Kulbin leidis, et nad tahavad õla alla panna. Ta oli Tartu südalinnas avanud just Lianni stuudio ning loomas kudumisklubi, kus huvilised ka juhendaja näpunäiteid kuuleksid.

Mütside valmistamiseks vajalikku pehmet lõnga on Liann Stuudio nõus müüma 25% odavama hinnaga. Ja mütsid peaksid valmis olema 31.maiks. Siis saaks need heade soovidega edastada vähihaigetele mütsikandjatele.

Ka meie saame aidata! Rohkem infot 28.aprilli Tartu Postimehes. Lisainfo saamiseks võite
helistada tel 53428659

Koos Marjaga Keukenhofi lilleaias














Allpool veel näited projekti Käsitööga Tööle 2 käigus valminud mütsidest.


Merle omatehtud rahavariietes ja vahva mütsiga.


Ellile sobivad kõik mütsid. Ka Kadri tikitud müts.


Meeli Elli heegeldatud mütsiga.


Tule ja loo müts, mis valmistab rõõmu nii tegijale kui kandjale!

Marja ootab kõiki osalema ja häid tegusid tegema.

No comments:

Post a Comment